Bevaring av lokomotiver med 3D-laserskanning og 3D-utskrift

May 3, 2023 0 By nditv

[Chris Thorpe] er en modell Railroading avicionado, og fra hans tidligste minner var han infatued med de smale måleromotiver som plaget sine merkelige stålspor i Nord-Wales. Selvfølgelig fortsatte [Chris] for å skape modellbaner, men kit beslutningstakere som airfix og hornby tok ikke stor interesse for de små merkelige togene i Ffestiniog-jernbanen.

Dagene der produksjon av plastmodeller indikerte å betale titusenvis av dollar i verktøy for injeksjonsformer, er langsomt knyttet til en slutt takket være 3D-utskrift, så [Chris] trodde det ville være en fantastisk idé å lage sine egne modeller av disse små lokomotivene med 3D laserskannere og høy kvalitet 3D-skrivere.

[Chris] startet en kickstarter for å finansiere en 3D-laserskanningsekspedisjon til verkstedet der de fire eldste lokomotivene til Ffestiniog-jernbanen ble rekonditionert for deres 150-årsjubileum. De 3D-trykte modellene han kan produsere med sine data, har fantastisk kvalitet; Med litt maling og noen få biter av messing, ville disse modellene passe ideell til en hvilken som helst modellbane.

Enda bedre enn å levere skala smale gauge motorer til modell Railway entusiaster rundt om i verden er det faktum at [Chris] har demonstrert muligheten til å bruke moderne teknologi for å gjenskape både populære og underappreciated teknologiske relikvier i plast for fremtidige generasjoner. Det er mye som kan gjøres med en laserskanner i en jernbane- eller luftmuseum eller [Jay Leno ]s garasje, så vi vil gjerne se mange flere 3D-trykte modeller av ingeniørprestasjoner, gjøre veien på Kickstarter.