Et smart bryterbrett for ESP8266

February 21, 2023 0 By nditv

med en mengde IOT-prosjekter og billig kommersiell smart lysarmatur og nettbrytere som vises, kan du bli tilgitt for å tenke at et annet tilbud i denne overfylte markedsplassen ville være overflødige. Men det er alltid rom for forbedring i et hvilket som helst felt, og i denne spesielle, har en [Xose Pérez] gjort nettopp det med Espura-styret.

Dette brettet er et godt utført ESP8266-strømningsrelé, med en power-strømforsyning og strømovervåking. Den ble designet med sin espurna (“Spark” i katalansk) tilpasset firmware i tankene, som tilbyr støtte til Alexa, Domoticz, hjemmeassistent og alt som støtter MQTT eller HTTP Rest Apis.

Best av alt, det er et stykke åpen kildekode maskinvare, så du kan laste ned alt du trenger fra sitt Github-depot for å lage din egen. For det ultimate i bekvemmelighet kan du til og med bestille PCB-ferdige fra Osh Park.

Som en demonstrasjon av Espura-styret i en reell søknad, har han produsert et smart socket-prosjekt pent innelukket i en vegg-wart stil boks med en innebygd euro stil plug og stikkontakt.

Vi har omtalt [Xose ]s arbeid flere ganger før her på Hackaday, han er noe av en IOT-veiviser. Senest var det hans arbeid med Alexa og ESP8266, men før det var hans MQTT LED-array for hans vaskerom.