TI 99 / 4a værforholdsstasjon

December 12, 2022 0 By nditv

Hvis du fortsatt har en skuff full av slap armbånd fra 1990-tallet fordi du vet, kan de komme tilbake, så vil du sette pris på [Vorticons] mest nåværende prosjekt. Visst, vi ser mange avtaler av værforholdsstasjoner, men dette administreres av en TI 99 / 4A-datamaskin. Denne huset datamaskinen fra 1980-tallet var virkelig foran sin tid med en 16-biters prosessor.

Sensorene bruker XBEE-modulene, så vel som en Arduino Uno. Selvfølgelig har Uno mye mer kraft enn TI-datamaskinen, men det er ikke virkelig poenget, ikke sant? Han har laget en rekke videoer som beskriver bygningen (du kan se den aller første nedenfor, men det er fem, så langt).

Normalt vil tale seriell til Arduino trenge monteringsspråk på TI-datamaskinen. Men TI Hacker [Rich Gilbertson] allerede fastsatt det. Han produserte Rich Langvarig grunnleggende (RXB), som har en telefonsamtale IO-erklæring som var best for [Vorticons] behov.

TMS9900 CPU hadde en bokfunksjon der subrutine telefonsamtaler utløste registre for å skifte for å sikre at hver subrutin hadde noen registre i typisk med sin ringer så vel som noen som var private. Dette virker bra på papir, men registre som bor i primærminnet, var en dødsdom som prosessorhastighetene økte (9900 i denne datamaskinen kjørte bare på 3 MHz). Det hadde også en sprite-basert grafikkprosessor som ble benyttet til stor innvirkning i spill.

Uansett hvor upraktisk, liker vi disse gamle vintageprosjektene. Selv om en ny eier av en TI 99 / 4A tilbake på 1980-tallet ville ha blitt sjokkert på nøyaktig hvor mye databehandlingskraft du kan få for bekostning av et godt måltid nå, var TI fortsatt i stand til noen imponerende produksjon for dagen. Selv om det ikke kan være i stand til å spille Doom eller telefonsamtale, kan det styre flappy fugl.