Automatisk 3D-skanning på den billige

August 14, 2022 0 By nditv

etter å ha hørt om noen få 3D-objektskannere, og trodde en av disse verktøyene kunne finne et sted i hans verksted. Prisen på disse skannere fikk ham til å revurdere bare å kjøpe en, så han laget bare en av deler som satt rundt. Dette var den første versjonen av hans 3D-skanner. Det fungerte, men det var noen mangler. [Will] måtte rotere objektet manuelt. Det er en billig måte å gjøre det på, men metoden er kjedelig.

Nå er [Will] tilbake for runde to. Han har gjort noen forbedringer, og denne gangen automatiserer noen få biter av elektronikk prosessen, slik at [vil] slå en knapp, gå bort, og komme tilbake til et skannet objekt.

Selv om [vil] har forbedret sin oppsett enormt, er teorien om hvordan man skal skanne et objekt det samme. Han projiserer en rett vertikal linje på et objekt, tar et par øyeblikksbilder med et webkamera, og rekonstruerer objektet med datasynalgoritmer og Meshlab. De nye tilleggene inkluderer en Beaglebone svart, en steppermotor og en EasyDryre fra SparkFun, og en plater.

[Vil] skrev to skript for dette prosjektet. Den første gjør den mekaniske tunge løften – snu trinnmotoren og tar et bilde, mens det andre konverterer utgangen fra webkameraet til en punktsky. Derfra sendes punktskyen til Meshlab, og et objekt vises på [Will] harddisken.

Det er omtrent $ 80 i maskinvare investert i dette oppsettet, og vurderer inspirasjonen til dette prosjektet var $ 800 makerbot digitalizer, vi skal ringe [Will] ‘s eksperimenter i 3D skanner en suksess.