En LED-stripe klokke som lineær som tid

January 24, 2023 0 By nditv

Vi elsker skreddersydde klokker her på Hackaday, og er alltid begeistret for å se hver oppfinnsom indikering av tidssammenheng. I en sjelden sett ta på den kjente enheten, finner [Bastel Brothers] S LED Strip Clock’s Sleek-profilen i godt selskap.

Klokken er en to-meter stripe på 60 lysdioder; Hvert minutt forbi den nåværende timen tilsvarer en tent LED, hver femte LED er så rødt i kjøp for å gjøre lesing minutter enklere. Så 3 røde lysdioder +3 grønne lysdioder = 18 minutter, med timen merket med en tredje farge. Høres kompleks, men de [brødrene] er raske til å si at du blir vant til det raskt, spesielt når klokka 6 er sentrert på noen åpenbart objekt eller funksjon.

En skreddersydd og hjemmets-etset PCB ved hjelp av en Attiny4313 i stedet for en Arduino er klokkens hjerner, en Maxim DS1307 for tidsbekjempelse, og en grunnleggende roterende encoder som inngang for innstilling av tiden. Prosessoren ble sett på som overdreven på den tiden, men ser tilbake de [Bastels] sier at det ikke har forlatt mye plass til oppgraderinger eller fremtidig tinkering, så det var egentlig ikke verdt å spare noen få dollar i dette tilfellet. Koden er tilgjengelig her, men som [Brothers] innrømmer – bruk den på egen risiko, vurderer at det er litt av et rot. Likevel fungerer det og ser jævla bra på samme tid.

Vi har nylig inneholdt en annen slags lineær klokke, men egentlig kan du tilbringe dager med å surfe på våre arkiver av mange magiske og vidunderlige klokker.