Selvbalanser gjør det annerledes enn vi er vant til å se

August 31, 2022 0 By nditv

Denne selvbalanserte roboten bruker fortsatt bare to hjul, men det balanseres veldig annerledes enn vi er vant til å se. Hvor mange av prosjektene bruker et skjemaelement som ligner en Segway, fungerer dette akkurat som en sykkel. Men det trenger ikke å holde front- og bakhjulene som spinner for å holde seg oppreist. Faktisk viser videoen etter pause at den balanserer perfekt mens du er helt stille. [Aoki2001s] skapelse er ikke sittende fast på ett sted. Han inkluderte avstandssensorer på forsiden og baksiden som brukes til å flytte sykkelen som om av frastøtter.

Det store hjulet hvor rytteren ville være, er det som sørger for at bilen ikke topples over. Det virker som en invertert pendel, som skyver mot det store hjulets tröghet ved å rotere motoren som den er festet til. Det samme konseptet ble sett tilbake i mars på en full størrelse sykkel. Men hvorfor bruke to hjul når du bare trenger en? Hans ensykkelversjon kan også ses innebygd etter pause.

Det er verdt å ta en titt på [Aoki’s] andre YouTube-tilbud også. Han har en liten robot som balanserer på toppen av en ball. Det er den desk-størrelse versjonen av denne hacken.