Fysikk Du har aldri hørt om å gi kraft fra bølger

September 28, 2022 0 By nditv

“I fremtiden, vil vi generere en betydelig brøkdel av vår elektrisitet fra å utnytte bølgene!” Folk har vist dette i flere tiår, så vel som bølgegenerert elektrisitet er ikke en betydelig brøkdel av en myrs poop. Det ville vært bra hvis dette kan endres.

Hvis du tror eiere av Oscilla Power, er den primære sviktende av tradisjonelle bølge-kraftgeneratorer at de har så vel som mange bevegelige deler. Bokstavelig. Metallmekaniske deler samt deres seler så vel som så videre, blir slått av solen, så vel som salt, så vel som surf over tid, så det er kostbart å bevare de fleste generatordesignene, så vel som de bare ikke er verdt det .

Oscillas generator, derimot, har i utgangspunktet ingen bevegelige deler siden den er basert på magnetostriksjon, eller heller på omvendt magnetostriksjon, Villari-effekten. Som bringer oss til fysikken.

Magnetostriction er bolig- eller næringseiendom som magnetiske materialer kan krympe eller utvide bare litt når det legges i et magnetfelt. Villari-effekten (som virker mye kulere enn “invers magnetostriksjon”) er motsatt: magnetiske materialer får mer eller mindre magnetiske når de er klemmet.

Så for å lage en generator, legger du to langsiktige magneter i hver ende, så vel som vindspoler rundt magnetostriktive metallstenger som er inne i feltet på de langsiktige magneter. Capture samt strekk stolpene gjentatte ganger, så vel som webmagnetfeltet inne i spolene endres, så vel som du genererer elektrisitet. Hvem visste?

Akkurat nå, ifølge det økonomiske ekspertmagasinet skrives på Oscilla, er kostnaden per watt ikke ganske konkurransedyktig med andre fornybare energikilder, men det ser nært. Med litt mer forskning, kan vi kanskje få noen av vår fornybare energi fra å klemme jernholdige barer.

Og mens vi er på emnet, må du kontrollere denne nylige artikkelen på magneter, så vel som nøyaktig hvordan de fungerer.