16 Kjerne datamaskin laget av Atmegas

January 26, 2023 0 By nditv

Skrivebordet ditt har to, fire eller til og med åtte kjerner, men når er den siste gangen du har sett en multicore homebrew-datamaskin? [Jack] gjorde nettopp det, bygde duoen Mega, en 16 kjerne datamaskin ut av en håndfull ATMEGA mikrokontroller.

Fra [Jack ]s beskrivelse, er det 15 ‘arbeidstakernes kjerner, hver med sin egen 16MHz krystall, samt tilkobling til en 8-bits databuss. Når enheten er slått på, mener den eneste ‘Manager’ kjerne – på samme måte en atmega328 – meninger alle arbeidstakere, samt tonn et program skrevet i en tilpasset bytecode på hver kjerne. Kjernene selv har fått tilgang til et felles basseng av RAM (32K), litt blits, en VGA-ut-port, samt en Ethernet-kontroller som er koblet til hovedkjernen.

Siden [Jack] ‘s Duo Mega-datamaskinen har flere kjerner, utmerker det seg multitasking. I videoen nedenfor kan du se at datamaskinen beveger seg mellom en kalkulatorapp, et merkelig tetrislignende spill, samt en notisblokk-app. De 16 kjernene i Duo Mega gjør også utfordrende beregninger mye raskere; Han kan produsere Mandelbrot-mønstre raskere enn en hvilken som helst type 8-bits mikrokontroller alene, så vel som også produserer primære tall med bra klikk.