Z80, CP / M og fettfilformater

October 11, 2022 0 By nditv

[Gary Kildall] og CP / M er den store “også løp” av databehandlingsverdenen; CP / M kan kjøre på tusenvis av forskjellige 1980-talls datamaskiner, og [Gary] så noen få millioner i inntekt hvert år takket være CP / Ms popularitet. Microsoft, DOS og situasjoner har forvist [KiDall] og CP / M til en ganske lang fotnote i historien om mikrodatamaskiner, men det betyr ikke at CP / M er helt død ennå. [Marcelo] skrev en Z80-emulator som kjørte CP / M inne i en Arduino på grunn, og han gjorde det på en slik måte at det faktisk er praktisk og nyttig å bruke.

I stedet for å bruke CP / M diskbilder, emulerer [Marcelo] ‘s emulator CP / M diskstasjoner på toppen av et vanlig fettfilsystem. Kjører er kartlagt til mapper i det fete filsystemet, så en mappe som heter ‘A’, vil dukke opp som A: Disk i CP / M. Kjører opp til P: Støttes, det maksimale antall stasjoner som er tilgjengelige under CP / M. BIOS ligger i rotkatalogen til SD-kortet, og så langt Microsoft Basic, Turbo Pascal, UCD MicroMumps, og Wordstar Work, bare bra.

Arduino-prosjektet ble bygget på en av [Marcelo ]s tidligere prosjekter som satte CP / M-emulatoren på Windows. Versjonen for de forfallende arbeidene nøyaktig hvordan du tror det ville, med en seriell tilkobling og terminal emulator som tilbyr IO, og den enorme mengden prosessorkraft og RAM tilgjengelig på grunn av hele den tunge løftingen.