Oppgradering av en 3D-skriver med en ledende skrue

October 14, 2022 0 By nditv

Consumer 3D-skrivere har virkelig åpnet flomgatene til personlig hjemmefabrikasjon. Selv den mest rimelige av 3D-skrivere vil gi funksjonelle deler – men kvaliteten på utskriften varierer ganske mye. En av de viktigste undergangene til kostnadseffektive 3D-skrivere er kostnadsskjemaet av viktige deler, som Z-aksen. Nesten alle forbruker 3D-skrivere bruker konvensjonell gjenget stang for z-aksen, som burde virkelig bruke en ledeskrue i stedet.

Gjenget stang er ikke utviklet for nøyaktig posisjonering – den er hovedsakelig utviklet for å være en feste. Du kan ha problemer med tilbakeslag, wobble, og de er vanligvis ikke engang helt rett – for ikke å nevne de gunk opp lett med smuss og smuss. Med andre ord, vil du aldri se en gjenget stang på en kommersiell maskin.

Skriv inn hovedskruen. Blyskruer er presisjonsbearbeidede komponenter som brukes til stort sett alt riktig CNC-utstyr. De har praktisk talt ingen tilbakeslag, de er helt rette, og de tillater høyere lastoverføringer uten fastkjøring.

Ved kjøp for å oppgradere sin Prusa I3, utviklet og trykte og trykt sine egne z-akse vogner til bruk med blyskruen.

Hvis du har en Prusa I3, har han lastet opp designfilene til Thingiverse. Og det er rikelig med informasjon om bloggen hans med instruksjoner om hvordan du gjør det.