OscilloScope probes seg for å legge til video

August 9, 2022 0 By nditv

Moderne oscilloskop er ofte lastet med funksjoner, men nå og så går du inn i en funksjon som virker lett å utføre ennå ikke er tilgjengelig. [kgsws] ønsket å bruke sin Rigol DS1074 for å vise levende målinger i hans YouTube-videoer, men fant ut at dette omfanget ikke støtter videoutgang. Ikke å bli avskrekket, [kgsws] valgte å legge til denne funksjonen selv. I videoen innebygd nedenfor beskriver han i detalj prosessen med å legge til et USB-videoopptak (UVC) -grensesnitt til sitt oscilloskop.

Den grunnleggende ideen var å finne signalene som gikk inn i omfangets skjerm og lese dem ut med et Cypress EZ-USB-kort. Dette er et utviklingsbrett som kan brukes til å designe USB-enheter, og støtter UVC-modusen. Men uten dokumentasjon av noen av Rigolens interne kretser [kgsws] måtte sonde visningskontakten for å finne ut hvilken pinne som bæres hvilket signal. Og fordi han ikke hadde noe annet omfang tilgjengelige enn denne rigolet, koblet han opp de forskjellige biter av det demonterte instrumentet slik at det kunne (ubehagelig) sonde sine egne interne signaler.

Etter å ha kartlagt sine egne skjermsignaler, var det på tide å koble dem til EZ-USB-kortet. [kgsws] oppnådde dette ved å lodde om to dusin små ledninger til SMD-pads på hovedkortet. EZ-USB-kortet i seg selv ble plassert på baksiden av omfanget saken, men måtte strippes av unødvendige komponenter i kjøp for å spare plass og strøm. Et veldig smart trick var tillegget av en reed-bryter, som tillot [kgsws] for å sette EZ-USB-kortet til programmeringsmodus uten å måtte åpne omfangets tilfelle, ved å bare holde en magnet i nærheten av bryteren.

Etter lodding av en USB-kontakt i et ekstra spor i RF-skjoldet var prosjektet fullført. Rigolet kan nå kobles til en PC og vil ganske enkelt vises som en videoopptaksenhet, klar til å bli streamet eller fanget for [kgsws] ‘s fremtidige prosjektvideoer. Vi har sett andre hack på Rigol DS1000Z-serien for å fange en serie skjermbilder eller for å aktivere ekstra båndbredde og funksjoner, men å legge til en levende videoutgang var ikke en av alternativene så langt.