VIM Normalisering

August 20, 2022 0 By nditv

Linux-brukere – inkludert de på Hackaday Underground Bunker-tendens til å falle i to grupper: de som bruker VI og de som bruker Emacs. Vi kommer ikke til å åpne den tvisten opp igjen, men vi kunne ikke hjelpe, men legge merke til et nytt element på Github som potensielt negerer en av de største klagerne som ikke-VI-brukerne har, i hvert fall for Vim som er den vanligste varianten av VI i bruk på mange moderne systemer. Vim Keybinding gjør at Vim oppfører seg som en “normal” redaktør (og for å forebygge flammer, det er et tilbud fra prosjektsiden).

Vanligvis starter vi i en kommandomodus som den ringer normal modus. Å trykke på en avgjørende vil utføre en redigeringskommando, i motsetning til mange andre moderne redaktører som bare setter inn tegn i den åpne filen. For eksempel vil trykke på X slette et tegn. Dette overrasker mange mennesker som ikke er kjent med VI. I all rettferdighet er det andre eldre redaktører som fungerer på denne måten, men de var normalt ikke skjermorienterte.

Vi fortsetter å vente på Emacs / Vi Holy War å dø av som den gamle vaktet går på pensjon eller glemmer hvordan du bruker datamaskiner. Du tror at mange flere mennesker ville bruke Kate, Atom eller en annen virkelig moderne redaktør. Men det ser ikke ut til å dø ned – i det minste ikke her.

Vi mistenker at forfatteren kommer til å få truende e-postmeldinger og vil ikke kunne handle uten forkledning som vi trofaste vil definitivt finne dette en vederstyggelighet. Selvfølgelig har Emacs flere VI-emulasjonsmoduser, og ingen har hatt mye mer enn en biljast over det, som vi vet om.

Vi vil ikke besøke redaktørkriget fordi vi allerede har dekket begge sider av det. Vi prøver bare å komme sammen, i det minste her i bunkeren.