Intel avbryter Joule, Galileo og Edison produktlinjer

September 3, 2022 0 By nditv

Ofte er slutten av et produkts produksjonsløp omgitt av publisitet, en blanding av en festatmosfære som feirer sin innflytelse enten bra eller dårlig, og kanskje en tinge av anger på sin passering. Tenk på de siste bakgående Volkswagensene som ruller av sine sør-amerikanske produksjonslinjer for et eksempel.

Så igjen er det produktene som dør med en whimper, deres passering merket bare av en knapt synlig pressemelding i et uklart hjørne av Internett. Slik som denne ukens avbrytelser fra Intel, i en rekke PDF-filer som ble sendt på en Paper Management Server, som annonserer enden av deres Galileo (PDF), Joule (PDF) og Edison (PDF) linjer. Papirene satt i sin tur en tidsplan for hver av brettene, for nå er de fortsatt tilgjengelige, men den siste vil ha sendt innen utgangen av 2017.

Det er avgjørende å huske at dette ikke markerer slutten av halvledergiganten’s Forray i IOT-utviklingsverdenes verden, det er ingen kunngjøring om nedgangen i deres Curie Chip, som finnes i Arduino 101. Men det markerer en ignominøs slutt Til deres innsats de siste årene med å bringe full kraft av deres X86-plattformer til dette bestemte markedet, er Curie en svært begrenset enhet i forhold til de som ble avbrutt.

Vil avgangen av disse produktene påvirke vårt samfunn, annet enn de som allerede har investert i dem? Det er sant å si at de ikke har gjort det inntrykket Intel kanskje har håpet, i løpet av årene bare en sprinkling av prosjekter med dem, har kommet vår vei i forhold til flommen med en Arduino eller en Raspberry Pi. De ser ut til å ha funnet en nisje, men hvor det er en nødvendighet for rå databehandling i stedet for en grunnleggende mikrokontroller, så kanskje noen av legionen på tilsvarende kraftige armskort vil plugge det gapet.

Så hvor fikk Intel det galt, hvordan gjorde det som var på ansiktet av det, slik lovende produkter fizzle ut på en så skuffende måte? Var programvaren støtte ikke opp til grunnen, var de for tøffe å kode for, eller var de ganske enkelt ikke konkurransedyktige priset i en verden av smuss-billige brett fra Kina? Som alltid er kommentarene åpne.

Header Image: Mwilde2 [CC BY-SA 4.0].