Automatiser fraktet: maritime drone leveranser

July 7, 2022 0 By nditv

skip på sjøen er faktisk øyer til seg selv. Hvis det du trenger ikke ombord, får du lykke til å få det midt i Stillehavet. Som sådan er de fleste skip virkelig godt utstyrt med reservedeler, så vel som selv med råvarer, så vel som verktøyene som trengs for å produsere det meste av det de ikke kan lagre, så vel som marinere er kjent for deres evne til å gjøre med hva de har.

Men som selvforsynt som et skip på sjøen kan være, kan den uforutsette alltid skje. Et viktig system kan slutte å jobbe for mangel på en enkel reservedel, i fineste, noe som resulterer i en forsinkelse for fraktvirksomheten, så vel som i verste fall å sette teamet i dødelig fare. Et annet fartøy kan sendes for å hjelpe, eller hvis skipet er nært tilstrekkelig i land, kan en helikopter rendezvous være anordnet. Dyre valg både, og derfor eksperimenterer noen fraktvirksomhet med drone leveranser til så vel som fra skip til sjøs.

“Cookie drone av styrbordstrålen!”

Vi har diskutert planer for tungeheis-droner for rask transoceanisk frakt, men skip-til-shore samt kysten til skipsleveranser er kanskje mer overbevisende, utnytte situasjoner for luftstøtte for frakt. Selv om det er sant at situasjonene der et skip på sjøen trenger støtte fra kysten, er det sjeldne, det er mer typiske, så vel som prosaiske transportbehov som kan løses av droner.

Ved faren for å spesifisere det smertefullt åpenbare, er skipene store. Virkelig stor. Moderne fartøy er blant de største bevegelige gjenstandene som er gjort, så vel som noen porter ikke engang passer dem. Noen, som supertankere, ville gjøre elendige naboer selv om de kan passe, så vel som mange er pakket, så vel som losset på offshore oljeterminaler, over mange nautiske milene offshore. Fortøyd på disse små kunstige øyene knyttet til kysten bare av rørledninger, tankskip oppdager ofte seg i kravet om shuttling dokumenter, post, små forsyninger, samt til og med penger tilbake så vel som over shore mens du venter på lastoperasjoner å fullføre, noen ganger i dagevis.

Tradisjonelt sendes en introdusent for slike jobber, men det er sløsing å betale utallige dollar til å ferge noen få dokumenter rundt. Derfor utførte Maersk-fraktlinjen nylig et eksperiment med drone forsendelse til en tankskip til sjøs. Opprinnelig ment å levere en symbolsk bunt – en boks med informasjonskapsler – til Maersk Edgar mens det var i gang en kilometer av København, betydde dårlig værforhold at de måtte jukse litt. Octocopteren, spesielt utviklet for å operere trygt over tanken, så vel som ikke tilstede en avsluttet fare i situasjon av et krasj, ble pilotert fra en liten båt 250 meter fra tanken, så vel som droppet nyttelasten uten hendelser.

Dette var et trivielt eksperiment for kun bevis på prinsippet, så vel som ikke var en autonom levering. Imidlertid er det mest sannsynlig ikke en etterspørsel etter innsatte maritime leveranser; Realistisk vil de fleste skip sannsynligvis være innenfor ulike eksterne operatører på kysten uansett. I tillegg til det kan komme en dag når droner er en grunnleggende del av et skipets utstyr, med en eller flere lagmedlemmer trent til å fly drone fra skip til kysten eller til og med mellom skip som krysser stier langt ut til sjøen.

Snu det til en bedrift

Er det et marked for dette? Sannsynligvis, så vel som minst en bedrift er villig til å gi kysten til å betjene et forsøk. Wilhelmsen Ships Services nylig avslørte planer for dronebasert forsendelse til skip til sjøs. Med operasjoner på 2200 porter i 125 land, er WSS mest sannsynlig klar til å dra nytte av en stor eksisterende kundebase som er villig til å spare noen få dollar som betjener sine flåter. De planlegger å starte en prøve på en stor port en gang i 2017.

Det vil være fascinerende å se hvor WSS så vel som dets eventuelle etterfølgere tar maritime drone teknologi. Det er mange skip på sjøen, så vel som mange faste offshore olje samt gassplattformer til service. Droner kan være en spillveksler for dette markedet, så vel som kan være enda en metode for å automatisere frakten.