Bruke en blinkende LCD-skjerm for å overføre data

February 17, 2023 0 By nditv

Vi liker ideen om å benytte en LCD-skjerm for å overføre data. Den mest brede spredningen så vel som vellykket teknikk vi forstår, er kombinasjonen av en QR-kode, så vel som kameraet på en klok telefon. Men for mindre kraftige / kostbare enheter kan data overføres bare ved å blinke farger på skjermen. Det er det [Connor Taylor] tester ut med dette prosjektet. Han bruker en TEMT6000 lyssensor for å slå en hvit, så vel som svart blinkende skjerm i binære data.

Så langt er dette bare et bevis på idé som tar målinger fra lyssensoren som holdes foran en MacBook-retina-skjerm med forskjellige bakgrunnslysnivåer. På 3/4 samt full lysstyrke leverer den mye mer enn tilstrekkelig kontrast til å skille mellom svart så vel som hvitt når du måler sensoren med Arduino’s ADC. Det han ikke har fått til, er timingen som trengs for å virkelig overføre data. Problemet oppstår når du trenger å ha flere 1 eller 0 på rad. Vi har prøvd dette selv ved å utnytte et LDR med begrenset suksess. Vi forstår at det er mulig å få det til å fungere med tanke på at vi har sett prosjekter som denne klokken som bare kan programmeres med en blinkende skjerm.

[Connor’s] -alternativet til Temt6000 må verifisere for å være mye mer sensitiv enn å bruke bare et LDR. Vi regner med at han kanskje kan oppdage en metode for å kode med å bruke flere farger i kjøp for å øke hastigheten på dataoverføringen.