Høyvakuum med kvikksølv samt glassvarer

April 19, 2023 0 By nditv

Hvis du vil utvikle dine egne vakuumrør, enten du forsterker, Nixie eller Cathode-ray, skal du kreve et vakuum. Det er tross alt i navnet. For noen få tusen dollar, kan du mest sannsynlig hente en benyttet turbolekylærpumpe. Men nøyaktig hvordan gjorde de høye støvsuger tilbake på dagen? Nøyaktig hvordan evakuerte Edison sine lyspærer?

Merkelig nok, kan du gjøre verre enn å gå til YouTube for svaret: [Cody] demonstrerer å bygge en Sprengel vakuumpumpe (video innebygd nedenfor). Som tipster [BrightBluejim] komponerte oss, har denne jobben alt: høyvakuum, hjemmelaget fakkelglass, samt store mengder giftige tungmetaller. (På en eller annen måte [Jim] savnet på høyspenningen fra den statiske elektriske energien som produseres ved å flytte kvikksølv ned glassrør i flere dager på slutten.)

Pumpen i seg selv er ekstremt enkel. Dråper kvikksølv Fangst bobler av luft fra fartøyet som skal evakueres, så vel som til slutt alt som er igjen, er vakuum, i hvert fall opp til kvikksølv begynner å koke. [Cody] Selv eksperimenter med kjøling kvikksølv i flytende nitrogen for å senke damptrykket, så vel som å få et enda mye bedre vakuum. Det ser ut som at det lyktes, men med sin rudimentære målemetode kan vi ikke være sikre på.

Uansett, hvis du har noen dollars verdi av glassrør, noen få kilo kvikksølv, mye mer enn noen få timer å vente, så vel som musklene for å løfte kvikksølv så mye som toppen av røret, deg kan utvikle deg selv en vakuumpumpe som er helt hensiktsmessig for å lage lyspærer eller Nixie-rør. [BrightBlueJim] antyder å oppdatere denne jobben fra kvikksølv til noe som gallium som er mindre giftig, men fortsatt virkelig tett. Vi liker den ideen.

Så hvis du har sett på i misunnelse som andre har laget sine egne rør, selv går så langt som å utvikle sine egne totale forsterkere, har du nå en færre unnskyldning.