Optisk dataoverføringsprosjekt på Local Schools Family Science Night

April 3, 2023 0 By nditv

[Dave] ønsket å vise frem et prosjekt på sin fjerde sønns sønns skole i løpet av familien Science Night. Vi har ikke hørt om en begivenhet som dette før, men det høres ut som en fantastisk ide! Han hadde en ny laser han ønsket å inkludere i prosjektet, og observert at barnet hans lærte om hvordan ASCII kartlegger bokstaver til binært nummer når ideen slått. Han endte med å bygge et optisk dataoverføringssystem som demonstrerer binær kode.

Dette presenterer en fantastisk læringsmulighet som prosjektet inviterte skolens barn til å velge kodede striper som de som er sett ovenfor for å danne en hemmelig melding. Laseren peker på en fotosensor som leses av et bringebær PI-bord. Python-koden ser etter en baseline og registrerer deretter øker og reduseres i intensitet. Tatt i betraktning at de gjennomsiktige tokensene har enten hull eller svarte linjer for 0 og 1, gjør baseline teknikken bort med behovet for å klokke i dataene. [Dave] rapporterer at alle som prøvde at eksperimentet var fullt engasjert i prospektet om å presse biter av bånd gjennom sensoren og nyte sin hemmelige melding, vises på en skjerm.

Han var motivert til å skrive om dette prosjektet etter å ha lest om dataoverføring ved hjelp av en LCD-skjerm og fotosensor.