BBSing med ESP8266

July 11, 2022 0 By nditv

Modemer har eksistert lenger enn nettet, og før vi hadde Facebook, hadde vi BBS-scenen. Noe overraskende, folk er fortsatt vert for Bbses, men har det gøy å finne en fasttelefon i disse dager. [Blake Patterson] er en av de ledende avicionados av retokomputers, og nylig tok han det på seg selv for å vurdere en interessant ny enhet. Det er WiFi232 Internet-modemet, en enhet som gjør en WiFi-tilkobling til noe en datamaskin med en 25-pinners RS-232-kontakt kan forstå.

WiFi232 er laget av [Paul Rickards], og gitt de siste årene med WiFi-aktiverte retrokomputiske prosjekter, er det akkurat det du forventer. Ombord på WiFi232 er en ESP8266-modul som emulerer HAYES-kommandoen. Baudrenten fra 300 til 115200 støttes, med strøm som leveres via en USB-småkontakt eller loddetelefoner.

[Blake]’s Computer Den er tingene av legenden, og som sådan har han mye mer enn nok leker for å teste ut denne universelle wifi til seriell omformer. Enheter som brukes i testen, inkluderer APPLE // C, IIE, AMIGA 1000, og TI-99 / 4A. Kort sagt, alt fungerer akkurat som det burde. [Blake] klarte å trekke opp de eksisterende oppslagstavlene på hans samling av gamle datamaskiner. Du kan sjekke ut [Blake] s anmeldelse av WiFi232 nedenfor