[Fran] S LED, Nixies og VFDs.

July 31, 2022 0 By nditv

Med en som blinky og glødende ting, har [Fran] samlet mange elektroniske display-gadgets gjennom årene. Nå gjør hun noen tårer og opplæringsprogrammer på noen av hennes (og våre) favorittdeler: LED og VFD og Nixie-rør

Kanskje det er overraskende at noen med maskinvare fra en Saturn V Flight Computer også har mange vintage komponenter, men vi er bare overrasket over hvor komplett [Fran] s samling er. Hun har en av de ekstremt de første kommersielle lysdiodene noensinne laget. Det er en ekstremt liten rød LED laget av Monsanto (ja, det selskapet) pakket i en ekstremt merkelig bly-og-cup-pakke.

Også i hennes LED-samling er en merkelig vestlig elektrisk del som er grønn, men ikke den grønne du forventer fra en LED. Denne LED-lampen er mer av en smaragdfarge – ikke denne fargen, men mer som den grønne du får med en CMYK-prosess. Det ville være virkelig kult å se en av disse satt i en pakke med rød, grønn og blå LED, og ​​kunne ha noen interessante applikasjoner som tenker på fargeområdet på en RGB-LED.

Bortsett fra hennes LED, har [Fran] også en stor samling av VFD og Nixie-rør. Til tross for troen på eBay-selgere, er disse to teknologiene ikke de samme: VFDs er ekte vakuumrør med fosforescerende dekning og fungerer noe som en CRT vendte seg innvendig ut. Nixies, på den annen side, er fulle av en gass (vanligvis neon) som vender seg til plasma når strømmen strømmer med en av sifrene. [Fran] har massevis av VFDs og Nixies – for det meste militære overskudd – og sendte noen over til [Dave Jones] for ham å lure seg rundt med.

Det er alle ekstremt kule ting og en flott innledning til det vi hører [Fran] vil se på neste: Electroluminescent-skjermer funnet i Apollo-veiledningsdatamaskinen.

Videoer nedenfor.