Absurd Clock bruker tolv ESP8266 moduler

August 8, 2022 0 By nditv

Quick Quiz: Hvordan mange ESP8266-moduler trenger du å lage en LED-klokke? Tips: En klokke viser 12 timer.

Nei! Tolv er ikke svaret. Men det stoppet ikke Hackaday.io Bruker [Tamberg] fra å bygge en 12-ESP-klokke i Bilbao, Spania Maker Faire. Den “fordelen” ved å bruke så mange ESP8266s er at hver enkelt kan styre en times LED og dens tilhørende skive på fem minutters markørdioder. Hver ESP henter tiden over Internett, men lyser bare når det er på tide.

Det er som parallell behandling eller noe. Eller kanskje det er overflødig og failsafe. Eller kanskje det er bare et forsøk på å sette det maksimale Internett i en ting. Kanskje de hadde et lag på tolv mennesker og ønsket å dele opp lasten jevnt. (Vi kunne ikke tenke på en reell grunn at du vil gjøre dette.)

Alle snark til side, prosjektet ser veldig bra ut som du kan se i dette flickr galleriet, og alle designfilene er tilgjengelige hvis du vil bruke noen deler av dette prosjektet. Vi tenker at klokkenes ansikt er ganske kult.

Koden for hver enhet er tilgjengelig for din perusal. På linje 13, kan du se hvor de setter en variabel (i firmware) som forteller hver ESP hvilken time den representerer.

Mer interessant, starter rundt linje 38 er et søtt triks for å trekke ut tiden fra nærmeste Google-server. I utgangspunktet returnerer goog en “dato:” streng, og koden leser den. Les mye mer på den teknikken over på ESP-forumet.

Klagere, brann opp dine “overkill” lasere; Vi liker prosjektet for alt som det gjør riktig. I det minste er det ikke en motorsag-drevet lommelykt.

Flickr-videoen sett ovenfor har denne beskrivelsen:

Hver ESP kontrollerer en 5 minutters stykke av klokken. På oppstart er det ingen tilkobling (oransje). Når du er koblet til WiFi-nettverket (blått), meninger hver ESP-avstemningstiden med en Easy Head Web-forespørsel til Google.com, og viser deretter sin del av klokken (blå eller rosa, minutter grønn). Legg merke til “glitches” på grunn av den uavhengige driften av skivene (pluss en programmeringsfeil i Slice 0, fast senere). Den røde knappen ble forventet å vise hjerteslag og tilbakestilt alle ESPS, men det var ikke nok tid til å utføre dette. For denne videoen viser klokken sekunder, i stedet for minutter, som den ferdige versjonen.