Laser PCBS med LDGraphy

August 4, 2022 0 By nditv

Det er mange, mange måter å få en PCB-design på et bord for etsning. Selv med praksis varierer imidlertid kvaliteten på resultatet med prosessen og utstyret som brukes. Med QFN-deler blir normen, er dagene med ets-motstandsoverføringer og en permanent markør alt annet enn gått. Heldigvis har nye og forbedrede metoder for Gerber Transfer bli utformet de siste årene takket være hackere over hele verden.

En slik hacker, [Henner] jobber med et prosjekt som kalles ldgraphy i et forsøk på å bringe høyoppløselig etsning til massene. LDGraphy er en laser litografi enhet som benytter en laser og en beaglebone grønn for å etse oppsettet på brettet. Den beste delen er at hele BOM hevdes å koste under en $ 100 som gjør det rimelig for folk på et budsjett.

Systemet er designet rundt en 500 MW laser og en polygon speilskanner mente for en laserskriver. Styret med fotoresist er lineært aktivert i x-aksen ved hjelp av en trinnmotor og laserstrålen som hoppet av det roterende sekskantede speilet er ansvarlig for y-aksen. Tidskritisk kode for den programmerbare realtime-enheten (PRU) i AM335X-prosessoren er skrevet i montering for den raske laserbryteren. Kabinettet er naturligvis et laserskåret akrylsak og er laget på [Henner] s lokale hackerspace.

[Henner] har vært vanskelig på jobb som kalibrerer sin design og kompenserer for unøyaktighetene til komponentene som brukes. I Demo-videoen nedenfor presenterer han en arbeidsversjon med en oppløsning på 6 mil som er fantastisk vurderer kostnaden for maskinen. Han deler også koden sin på GitHub hvis du vil hjelpe deg, og du kan spore oppdateringer på Google+.

Dette er ikke første gang vi har sett en DIY Laser PCB Exposer, selvfølgelig, men det er en av de beste dokumenterte. Og hvis du leter etter andre måter å få klærne dine farget, hva med vakuumeksponering eller noen etsende teknikkopplæringer?