Bildesensor for fylling av røde vinflasker

July 3, 2022 0 By nditv

En rødvinflaskevirksomhet i New Zealand kom i kontakt med [BOZ] for å løse et problem. De trengte en metode for å umiddelbart identifisere om en rødvinflaske ble fylt eller ikke. Det han kom opp med, er en ekstremt lett, men likevel ekstremt effektiv fyllnivåføler som kan skanne utallige flasker i timen.

Det var noen få stilbeslutninger som gikk inn i bygningen av denne røde vinflaskeføleren. [BOZ] kan ha benyttet en VGA-videokamera sensor, men ga hastigheten på flaskelinjen (en halv meter per sekund), og skyver alle de piksler til en datamaskin, så vel som å gjøre sanntidsbildeanalyse ville være vanskelig. [BOZ] Settet på en mye enklere service – en 1 × 128 lineær CCD analog bildesensor. Med et bilde mikrokontroller, gjør dette at gadgeten kan inspisere flere flasker per sekund, avgjøre om flasken er full eller ikke (eller overfylt), samt send et “pass” eller “avvis” signal til resten av linjen.

Resten av forsamlingen er relativt enkel med en LED-bakgrunnsbelysning som gir belysningen for CCD, samt en Bluetooth-sender for inspeksjon av maskinens innstillinger. På flaskelinjen har gadgeten 99% nøyaktighet for både røde viner i mørke flasker, så vel som hvite i miljøvennlige flasker. Du kan ta en gander av denne gadgeten i aksjon på en New Zealand-flaske linje nedenfor.