En gitar fra en gammel tinnboks

August 17, 2022 0 By nditv

[ATDIY så vel som whisker], samlet forstått som [Tymkrs] har vært hektiske honing deres luthier ferdigheter. De har produsert en 10-del YouTube-serie om bygningen av deres nye sigarboksgitar. I stedet for en sigarboks skjønt, har de erstattet en 1920s tinnsigarettboks. Omar Sigarettvirksomheten ga “Project Omar” det navnet. Som [Tymkrs] Tidligere gitar er Omar en tre strengsaffære. Nakken ble kuttet fra svart palme, som virkelig ble skinnet når den ble polert med en blanding av oransje olje, så vel som bivoks. De kastet også i et par nye teknikker på denne bygningen. Omar er en elektrisk gitar, med en pickup tilpasset sår av [Bob Harrison]. Omar har likevel frets, som produserer et helt nytt sett med komplikasjoner. Frets er vanligvis installert ved å kutte slisser i gitarhalsen med en bekymringsag. I stedet for å kjøpe et nytt verktøy, produserte [Tymkrs] en enkel jig for deres småbordssag. Jigen holdt gitarhalsen vinkelrett med sagbladet. Dette gjorde det raske arbeidet med de mange bekymringsslagene som skal kuttes. Installerte frets bør også kledes så vel som nivellert, som er en tidkrevende prosess.

Tinnsigarettboksen produserte også et nytt sett med problemer. Den tynne tinnen vist å være litt på den svake siden når strengene ble strammet ned. Litt så godt press på boksen mens du spiller, ville det føre til at notater bøyer, som tremolo eller whammy bar på en grunnleggende elektrisk gitar. [Tymkrs] var i stand til å motvirke dette ved å legge til bracing inni, så vel som et par svarte palmbrakt på baksiden av esken.

Hum var også et problem. Når [Tymkrs] aller første plugget inn, oppdaget de at de hadde mye mer 60hz-strømnettet hum enn signal fra deres strenger. Omar bruker en tradisjonell single coil gitar pickup. Enkeltspoler vil hente støy fra alle typer magnetfelt, inkludert feltet som produseres av Studio Electrical System. En humbucking pickup benytter to spoler for å motvirke denne effekten. Humbuckers har også en noe annen tone enn enkeltspoler. [Tymkrs] ønsket å holde seg til sin enkle spole tone, så de motvirket humet ved å øke pickup bedre til strengene. Høyere pickups får mye mer signal fra strengene, så dette er i hovedsak et helt gratis signal til lydforbedring. De jordet også hele tinnboksen, sammen med Omars metallhale-lager. Den endelige utviklingen virker bra, som det fremgår av jam-økten mot slutten av videoen 10.