AVR VGA Generator

February 18, 2023 0 By nditv

Denne grunnleggende kretsen utgjør maskinvaren for [Andrew’s] AVR-baserte VGA-generatorer. Han klarte å få en atmega1284 for å sende ut et stabilt VGA-signal. Enhver person som har sett på VGA konvensjonelle vil vite at dette er ganske en prestasjon. Det er fordi VGA handler om timing, og som presenterte ham med et problem nesten umiddelbart.

Brikken er angitt å kjøre på en topphastighet på 20 MHz. [Andrew] klarte å få kode skrevet som implementerte den horisontale og vertikale synkroniseringen i denne hastigheten. Men det var ikke nok klokke sykluser igjen for å håndtere rammebuffering. Hans valg var å overklokke brikken til 25 MHz. Vi antar at han valgte det fordi han hadde en krystall på hånden, fordi vi tror det ville vært mye lettere å bruke en 25,174 MHz krystall som er en av hastighetene som er gitt i spesifikasjonen.

Rød, grønn og blå Hver får sitt eget to-biters utvalg valgt ved hjelp av et sett med motstander for totalt 64 farger. Som du kan se i videoen etter pause, er 128 × 96 pikselvideoen oppe og kjører. [Andrew] planlegger å forstørre omfanget av prosjektet herfra for å gjøre det mye mer allsidig enn bare å vise konvensjonelle bilder. Koden (skrevet i montering) er tilgjengelig på sitt Github-depot.