Legge til vedvarende minne så vel som Ethernet til vintage arkademaskiner

December 31, 2022 0 By nditv

Hvis du er en vanlig leser, er du sikkert kjent med hacker [Sprite_TM]. Han har jobbet med medmennesker av TKKRLAB Hackerspace for å få ting forberedt på sin offisielle storåpning den 28. mai, så vel som sammensatt i å dele en jobb, har han nylig fullført for å sparke ting av.

Som en del av deres forberedelser har de vært på lageret med alle slags hackervennlige godbiter, inkludert mange verktøy, samt klubbkammerat, i tillegg til en vintage ‘1943’ arkadeskap. Spillet er en gruppe favoritt, men hver gang strømmen er slått av, mister den alle de hardt opptjente høypoengene. [Sprite_TM] forstod han kan forbedre i det nåværende papirbaserte score-registeret, så han trakk maskinen som var tilgjengelig for å se hva som kan gjøres.

Han utnyttet en AVR for å tappe inn i maskinens Z80-logikkbrett, slik at han sjekket ut, så vel som å komponere hele spillets RAM når han var fornøyd. Dette gjorde det mulig for ham å holde fanene på de høye poengene, og gjenopprette dem til minne når maskinen er slått på igjen. Tillegget av AVR på samme måte gjorde det mulig for ham å legge til et TCP / IP-grensesnitt, som benyttes for å sende høye poeng til Twitter når noen slår den forrige posten.

Hans modulære bussprogram kan benyttes i alle slags Z80-basert maskinvare, så hvis du har noen vintage enheter som ligger rundt, må du sørge for å svinge av sitt nettsted for et mer detaljert utseende på utviklingsprosessen.