[Sprite_TM] Lenker en LCD til et lite Linux-bord

September 27, 2022 0 By nditv

En av [Sprite_TM] s kolleger har nylig utfordret ham til å knytte en liten LCD-berøringsskjerm til en Raspberry Pi. Dessverre har [Sprite_TM] ennå å ta forsendelse av en Raspberry Pi, men han håndterte å koble en LCD-skjerm til et Linux-kort uten videofunksjoner.

Fordi [Sprite_TM ]s skjerm har et 16-biters parallellgrensesnitt, så vel som 16 GPIO-pinner er vanskelig å finne på på Carambola Linux-bordet, måtte noen skiftregistre bringes inn i utviklingen for å gjøre LCD-skjermen. Disse skiftregisterene er knyttet til karambolbordet gjennom et SPI-grensesnitt; En ekstremt enkel metode for å koble alle LCD-tappene til Linux-kortet.

Selvfølgelig er det ingen metode for Linux å snakke med LCD-skjermen uten en kjernerdriver; [Sprite_TM] Komponert en rambuffer-sjåfør, slik at LCD-skjermen kan benyttes som en konsoll, en X-økt eller benyttes av en hvilken som helst type annet program som kan komponere til en rammebuffer.

Som alle gode chaufførforfatter, gir [Sprite_TM] bort plasten for å tillate spi-ified LCD-paneler på Carambola sammen med skiftregisteret skjematisk. Med enhver type lykke vil vi også se Raspi-chaufførene når [Sprite_TM] tar forsendelse av hans bringebærpi.