Mislykkes i uken: Dave Jones og tilfelle av den fryktelige tabletten

August 2, 2022 0 By nditv

Ingenting krydder opp en rolig ettermiddag som den rettferdige infrene av en opprørt ingeniør, spesielt hvis den ingeniøren er ingen andre enn [Dave Jones], på hans eevblog YouTube-kanalen. Denne uken har [Dave] god grunn til å være opprørt. En kunde sendte ham hva som søkte å være en Nondescript 2010-epokett fra et selskap som heter Esinomed. Fra utsiden så det ut som en konvensjonell utgave medisinsk enhet. Å åpne opp bakpanelet forteller en helt annen historie skjønt. Denne tingen er ganske muligens den verste hack jobben [Dave] (og vi) noensinne har sett. Dette er utvilsomt en slags salgsdemo- eller messemodell. Selv med det i tankene, er denne tingen en feil.

Tabletten er basert på en off-the-shelf innebygd PC-hovedkort og berøringsskjermkontroll. [Dave] tok litt brudd på Hacked Up USB-kontakten på berøringsskjermen. Vi må være uenige med [Dave] litt her, da videoen ser ut til å vise at en konvensjonell mini-b-kontakt ikke ville ha passform inne i tablets tilfelle. Det er ingen unnskyldning for USB-kabelseskjoldet drapet over bare Touch Controller-kortet skjønt. Ting går nedoverbakke derfra. Tablettens strømforsyning beskrives best som et bisarre rot. I stedet for å bruke en premade DC til DC Converter, den som bygde denne spunnet sin egen brytermodus strømforsyning på et hjem etset bord. Den etsende jobben ser bra ut, men alt annet, inkludert loddesjobben, er utenfor forferdelig. Alle hoppene og merkelig plassert komponenter gjør at det ser ut som et tilfeldig bord fra junk bin ble brukt til å bygge denne forsyningen.

Historien blir enda verre med batteriene. Tabletten har forferdelig hånd loddede NiMH-celler skjult her, der og overalt. Mange av cellene viser Split Shrink Wrap – et sikkert tegn de har blitt overopphetet. Det er vanskelig å fortelle fra videoen, men det ser ut som om noen få celler har sine toppmonterte ventilasjonshullene dekket med loddetinn. Det er en fantastisk måte å slå et grunnleggende oppladbart batteri til en rørbombe. Batterier kan trygt hånd lodde – radiostyrte modeller gjorde det i flere tiår før Lipo-cellene tok over.

Vi har alle hacket prosjekter sammen i siste øyeblikk; Det er en av tingene vi feirer her på Hackaday. Men vurderer at dette er en kommersiell medisinsk enhet (med serienummer 11 ikke mindre) må vi stemple denne som en mislykkelse.