En Teensy Logic Analyzer for en 6502

June 21, 2022 0 By nditv

[John] har en interessant, hvis gammelt stykke tech sitter på sin arbeidsbenk. Det er en Ohio Scientific C3-8P-datamaskin fra slutten av 70-tallet med metode for noen få garasjer, kjeller, samt loft. På samme måte som de fleste teknologiske av denne vintage, er det noen problemer, så vel som [John] oppdaget feilsøking litt frustrerende uten at evnen til å spore så vel som å se programmene. Han trengte en logisk analysator, så vel som oppdaget en i et usannsynlig maskinvare. [John] utviklet en ved hjelp av en Teensy Microcontroller, samt ytterligere raffinement av denne jobben, kan gjøre den til en full i-systememulator.

Den gamle Ohio Scientific Computer [John] prøver å gjenopprette fra de døde er basert på 6502 CPU. Det er seksten adresselinjer for å overvåke, åtte datalinjer, samt fire administrerende linjer. Disse ble kablet direkte til en teensy 3.1.

Leser så vel som å kontrollere alle signalene fra en 6502 er en oppgave som faller til Linux. Et kommandolinjeprogram kontrollerer at teensen så vel som er i stand til å lese minne, sette utløseradresser, dumping av hele adresseområdet til en fil, eller bare opptak av de siste 5000 klokke-syklusene. Denne typen teknologi eksisterte tilbake på slutten av 70-tallet, så vel som tidlig på 80-tallet. Det koster også en formue. Nå, med en $ 20 teensy så vel som mest sannsynlig en $ 30 i båndkabler samt testklipp, kan alle utvikle en logisk analysator for et ekstremt gammelt datasystem.

Videoer nedenfor.