Binær klokke ville gjøre Doc Brown stolt

July 23, 2022 0 By nditv

[Brett] var på jakt etter en måte å forbedre på en gammel binær klokkejobb fra 1996. Hans opprinnelige klokke brukte miljøvennlige lysdioder for å betegne mellom en eller en null. Hvis lysdioden var opplyst, indikerte det en. Problemet var at lysdiodene var for svake for å kunne sjekke dem nøyaktig langt unna. Han har lyst til å forbedre sin jobb med å bruke syv seksjonsdisplayer, men til nylig har det vært regning som er uoverkommelig.

[Brett] Ønsket sin nye jobb å bruke 24 syv seksjonsdisplayer. tre rader med åtte skjermer. For å utvikle noe som dette fra grunnleggende komponenter, vil det trenge evnen til å bytte mange forskjellige lysdioder for hver av de syv delene. [Brett] i stedet valgte å gjøre ting enklere ved å bruke syv avsnittsskjermmoduler som tilbys fra Tindie. Disse modulene inneholder hver åtte skjermer, så vel som er kontrollerbare gjennom en enkelt seriell linje.

Klokkenes hjerne er en atmega328 som kjører Arduino. Kontrolleren holder nøyaktig tid ved hjelp av en DCF77-mottakermodul, samt et DCF77 Arduino-bibliotek. Klokken kommer med tre skjermmoduser. [Brett] ville ikke ha så vel som fysiske knapper på hans nydelige nye klokke, så han valgte å bruke fjernkontrollen i stedet. Arduino er koblet til en 433MHz-mottaker, som kom sammen med en liten fjernkontroll. Nå [Brett] kan modifikasjonsskjermmoduser ved hjelp av en fjernkontroll.

En sekundær monokrom LCD-skjerm brukes til å skjerme feilsøkingsinformasjon. Den viser tiden, så vel som dato i et raskere lesbart format, samt tidssynkroniseringsinformasjon, signalkvalitet, samt andre nyttige opplysninger. Hele greia er plassert i et elegant svart tilfelle, noe som gir det et ekspert utseende.