Hackaday Prize Entry: Sub Gigahertz RF

September 4, 2022 0 By nditv

For alle pressene WiFi og Bluetooth-tilkoblet Internett på ting Totraders får, er det fortsatt mye moro å være hatt under en gigahertz. For sin Hackaday-premieoppføring, jobber [Adam] på en åpen kildekode, utvidbar 915 og 433 MHz-radio designet for robotteknologi, droner, værbalonger og alle de andre morsomme prosjektene som Sub-Gigaherts Radio gjør det mulig for.

Utformingen av denne radiomodulen er basert på ADF7023 RF-transceiveren, en svært dyktig og veldig billig chip som overfører i de vanlige ISM-båndene. Resten av kretsen er en STM32 arm Cortex M0 +, med USB, UART og SPI-tilkobling, med støtte for et batteri for de mobile prosjektene.

Selvfølgelig kan du bare gå ut og kjøpe en ISM-radio, men det er egentlig ikke poenget med dette prosjektet. [Adam] har kommet opp med et utmerket brett her, alle designet i Kicad, alt mens han bøyer sin RF-muskel. Det er også RF-skjold her, så det er langt mer enn bare en designutfordring, dette er også et forsamlings- og sourcingproblem. Det er et flott prosjekt, og et utmerket eksempel på hva vi leter etter i Hackaday-prisen.

HackadayPrize2017 er sponset av: