Kraft over WiFi kan ikke være en enhjørning, etter alle

August 8, 2022 0 By nditv

har det vært noen rapporter om makt over WiFi (PowiFi) på intertubene i det siste. Hvis dette er en ekte ting, kommer det definitivt til å blåse alle Iot Fanboys skjørt opp (beklager resten av deg * Buzzword * Fanboys, IOT-barna flash-mobbet scenen og de betyr forretninger).

Alle de siste informasjonene vi fant poeng til en artikkel av [Popular Science] med tittelen “Best of What’s New 2015”. Kortet skrive opp inkluderer en kort oppsummering som mangler teknisk info, og rettferdig spill til [Popsci] som det er et “best of” list som de ikke hadde annonsert som en grundig undersøkelse.

Imidlertid har vi en tendens til å leve med “hvis du kommer til å bli våt, kan du like godt svømme.” mentalitet, så vi bestemte oss for å få litt mer informasjon om emnet. Etter litt graving rundt kom vi over den faktiske artikkelen på [Cornell University] ‘s e-print arkiv hvor du kan laste ned PDF-filen som ble publisert.

USB Energy høsting dongle.
Papiret går i detaljert forklaring på krafthøstingsteorien, inkludert en skjematisk av den mottakende ende-maskinvaren. De måtte skape en konstant overføring for harvesteren for å komme over sin minimumskrav på driftsspenningen. Dette ble gjort med en av de trådløse ruterenes ubrukte kanaler for å fylle hulrommene i pakkemessige stillhet mellom normal WiFi-kommunikasjon.

Som du kan tenke på Powifi er for tiden begrenset til å drive / lade svært lave strøminnretninger som brukes intermittent. Forskningsgruppen var i stand til å lade et kjeveben-hodesett med en hastighet på 2,3mA i 2,5 timer, noe som resulterte i at batteriet gikk fra 0-41%. Punchline her er avstanden, enheten som blir belastet, var bare 5-7cm fra PowiFi-ruteren som nærmer seg induktivt ladingsområde. Forskerne angav i papiret at de så på å integrere høstekretsen og antennen i hodesettet mens de jobbet mot en større ladestang.

rate of update vs tid.

Wifi pakker og stillhet.

Krafthøsting skjematisk.

På tidspunktet for å skrive denne artikkelen ser det ut til at Powifi er best egnet for enheter som: Lavdrevne sensorer og bevegelsesaktiverte kameraer som har økt energilagringskapasitet, som laget nevnte som en av de fortsatte forskningsmulighetene.

Vi har dekket mange trådløse kraftprosjekter før, noe legitim og noen får fortsatt et spark ut av. Hvor tror du dette faller på det spekteret? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Takk til [Scottvr] for tipset.