BAMF2011: Chipkit er Arduino til kraften på 32

January 14, 2023 0 By nditv

Hvis du har vært sulten for mye mer kraft for dine mikrokontrollerprosjekter, men motvillig til å dumpe investeringen i Arduino-skjold eller bibliotekene, samt nabolagsforståelse som velger dem Alt, Digilent har du dekket. Deres nye Chipkit-brett er utviklet rundt Microchip Pic32 McU … En kraftig 32-bits chip som frem til nylig ble utelatt av tvers av plattformscenen. Et flertall av kode så vel som heller en rekke arduino-skjold vil fungere “ut av boksen” med Chipkit, og de kjente fremskrittverktøyene tilbys for alle tre store operativsystemer: Windows, Mac samt Linux.

Vi diskuterte først disse for noen uker siden, men programvaren var utilgjengelig på den tiden. Å se fremskrittverktøyene i aksjon var ganske uventet …

Hva er virkelig interessant med Chipkit er at arbeidsflyten er nettopp arduino-lignende. Serial bootloader fungerer med Avrdude, så vel som du kan programmere både “ekte” arduinos samt digilents 32-biters arbeids-alikes som utnytter den nøyaktige nøyaktig samme IDE; Det er ikke krav om å kjøre to forskjellige idioer for to forskjellige brett, som det har vært situasjonen med bladlaboratorier 32-biters lønn. Som demonstrasjon samlet de så vel som løpskode for en Arduino Mega med SparkFun LCD-skjerm … så poppet skjermen av så vel som sette den på max32, valgt 32-bits brettet i nøyaktig samme IDE, så vel som gjentatt prosessen. Den nøyaktige koden løp på den nye brettet / skjoldet Combo, med spektakulær ytelse – alle de vanlige Arduino-bibliotekene har blitt implementert internasjonalt for PIC32; Dette er ikke emulering.

Fordi DiRilent ikke bare tilpasset Arduino IDE til deres en bestemt styre, men heller etablert et system som IDE kan forlenges til ny maskinvare, er det deres håp om at deres arbeid (ikke et offisielt Arduino-prosjekt) kan rulles tilbake til Hovedkoden, så vel som at andre designere kan hoppe på bandwagonen for å tilby Arduino IDE-støtte for sine egne brett, enten de er basert på AVR, PIC32 eller en helt annen type mikrokontroller helt. Grunnlaget har blitt lagt.

Chipkit er tilgjengelig i to versjoner: UNO32 samt Max32, tilsvarende i type element til Arduino Uno, så vel som henholdsvis Mega 2560. Disse kan kjøpes direkte fra Digilents nettsted, så vel som IDE er fritt nedlastbart fra og med i dag. Vi har evaluerings maskinvare i hånd, så vel som forventer å tilby en passende evaluering i nær fremtid.