Sony avslører svake roboter for barn

October 26, 2022 0 By nditv

Sony nylig avduket Toio, en pedagogisk robotikk leketøy for unge programmerere. Vi vet alle Sony som en elektronikk gigant, men de dabble i robotikk fra tid til annen. Aibo Pet Dog-familien er trolig deres mye populær skapelse, selv om det også er QRIO, en bipedal humanoid, og på den fremmede siden, Rolly.

Toio består av to små kube roboter som ruller rundt skrivebordet. Du kan styre dem med håndholdte ringer, eller kjøre programmer på dem. Robotene belastes av en basestasjon, som også har en patronspor. Sony markedsfører dette som et økosystem som kan utvides ved å få pakker som består av tilbehør og en programvarepatron. Det ser ut som patronen er enda et proprietært minnekortformat. Er Sony noensinne å lære?

Det er ikke mye hard informasjon om Toio ennå. Vi vet at det vil bli utgitt i Japan den 1. desember og koster rundt ¥ 20.000, eller ca 200 USD. Ingen ord ennå på en verdensomspennende utgivelse.

Den slående tingen om dette kiten er hvor godt de to robotene kjenner hverandres posisjon. Tape et papir par bukser, og de “gå” som to føtter. Fest en papirforbindelse mellom dem, og de blir i beste synkronisering, som to gir. Legg til noen papirstrimler, og de to robotene jobber sammen for å danne en gripper. Vi kan bare gjette at Sony bruker kameraer på bunnen av hver robot for å finne ut posisjon – muligens ved hjelp av en kodet arbeidsflate – ligner på ANOTO-papir. Uansett teknologi det er, er det å håpe Sony setter ut en SDK for forskere og hackere for å komme inn på moroa med disse små robotene.