Smart barnesete tar sikte på å hindre tragedie

March 22, 2023 0 By nditv

For de fleste av oss, er en minnemangel som ufarlig som å glemme å bringe søppelet til fortauet, eller kanskje så kostbart som å forlate en mobiltelefon, så vel som kopp kaffe på Tak på bilene og lastebilen før du kjører av. Men når det unge barnet sover fredelig i bilene og lastebilsetet, slipper tankene dine i parkeringsplassen, kan resultatene være dødelige.

Vi har ingen tvil om at barneteksjonssystemer snart vil være grunnleggende enheter på biler, som backup kameraer samt trunk-flukthåndtak er nå. Ikke villig til å vente, [AyavileVich] kom opp med sine egne biler og lastebilsengsensor for barneseter (oppdatering: Vi opprinnelig knyttet til den instruentbare, men [AyavileVich] sammensatt i så vel som nevnt dette er faktisk hackaday premieoppføring så vel som han er Leter etter flere mennesker å bli inkludert i prosjektet).

Koblet Fochica, for “glemt barn i biler og lastebilvarsel,” systemet er tydeligvis et bevis på idé akkurat nå, men den har potensial. Arduino Uno sanser juniors eksistens i bilene og lastebilsetet med en homebrew kapasitiv sensor under polstring av setet, samt en magnetisk reed-bryter i bryst sele spenne. En Android-app på en smartphone-par med en BLE-modul for å få sensorens status, så vel som når telefonen går tom for Bluetooth-sort mens setet er opptatt, virker appen en alarm. Enkel, men effektiv.

Vi liker akkurat hvor godt [AyavileVich] trodde dette gjennom. Systemer som dette er fineste igjen ukompliserte, slik at enhver form for forbedringer han gjør, bør mest sannsynlig konsentrere seg om ingeniørfaglig en pålitelig, markerbar enhet. En annen hack vi har oppgitt i barnasikkerhetsområdet er raske trappelys for en synshemmede jente, som kan gi noen ideer.