Trinket EDC Contest: USB-kaliper

September 8, 2022 0 By nditv

[Lou] ‘s oppføring for Tincet EDC-konkurransen er et fantastisk tillegg til de allestedsnærværende digitale kaliper som finnes på arbeidsbenker og eBay-forhandlere i verden over. Den oversetter verdien som vises på kaliprene til et USB HID-grensesnitt for å logge alle de vanskelige målingene ved å trykke på en knapp.

De fleste digitale kaliper finner du på Harbor Freight eller på Ebay, er ganske mye det samme. Det er to pads på kaliperens PCB som gir noen mikrokontroller muligheten til å lese hva som måles. Den er laget med en 24-bits kodingsordning, hvor hver bit er en nesten BCD-måling i enheter på 1/1000 av en tomme eller 1/100 av en millimeter. Etter å ha dekoding verdien, sender [Lou] s-tinken noen få tall til en datamaskin over et USB HID-grensesnitt.

Bare å sende en måling til en datamaskin over USB var ikke nok for [Lou]. Han la til tre knapper til prosjektet for å skrive flere tegn. Den første knappen sender bare inn på datamaskinen, den andre sender et komma, og den tredje sender “/ 2 (ENTER)”, akkurat det du trenger for å legge inn radiusen til noe når du måler diameteren.

Dette var et prosjekt for Tincet EDC-konkurransen som endte for noen timer siden. Ingen vet hvem vinneren er, men det er noen ganske fantastiske premier for grep, inkludert det nye Rigol-omfanget, en Fluke 179 og en loddestasjon.