Embedded DMX Controller for Burning Man

October 20, 2022 0 By nditv

Dette er belysningskontrolleren [Paul Stoffregen] bygget for brennende mann. De ønsket å velge DMX-kontrollert belysning i år, men at mye vanligvis inneholder en datamaskin for å kjøre belysningssekvensene. Dette brettet kjører den forhåndsprogrammerte DMX-sekvensen ved hjelp av en hacket lysdesignfil.

Koreografien for belysningen ble planlagt ved hjelp av et program som heter Vixen 2. Det er en nyere versjon av programvaren, men [Paul] trengs for å oversette utdatafilen for bruk med en mikrokontroller og versjon 2 gjør dette litt mye enklere enn versjonen 3. Når han snakker om konvertering, ville han ikke starte fra firkantet og litt søkende førte til en veiledning som [Bill Porter] postet i fjor på å konvertere Vixen-filer for bruk med Arduino. Det var ikke akkurat det han hadde i tankene, men mye av bakken arbeidet var der.

Noen kode tweaks bøyd skriptet til [Paulus] vil. Han endret XML-parsingfunksjonen for å forsømme alt annet enn de viktigste kanalene i filen. Han hadde også den utdata en tekstfil som kan lagres på SD-kortet. Fordi utgangen ikke blir blinket til en chip, øker dette i stor grad lagringsplassen som er tilgjengelig som baner på vei for mye lengre og mye mer komplekse viser.

Vil du lære mye mer om protokollen som brukes av DMX-utstyr? Sjekk ut denne primeren.