Å bygge den ubegrensede matrisen Tamagotchis

June 10, 2022 0 By nditv

Tamagotchi er et digitalt kjæledyr som bor i og brydde seg om gjennom en nøkkelkjede størrelse stykke maskinvare. Mid-90-tallet leketøy lever i popkultur, men nå bor det godt utover. Et ubegrenset nettverk av Tamagachi har blitt opprettet ved hjelp av noen fantastiske triks for å mate, sosialisere og overvåke dyret nå kjent som Tamagachi-singulariteten.

Sist helg på Hackaday-superkonferansen ble vi graced med en snakk av [Jeroen Domburg], A.K.a. [Sprite_TM]. [Sprite] er en favoritt av oss og gjennom årene hans hacker Cred inkluderer alt fra omvendt engineering harddiskregulator chips for å sette videospill på tastaturet.

[Sprite] er også noe av en arkitekt, og som alle arkitekter han bare vil ha det som er best for systemet han opprettet. I dette tilfellet er det en matrise av Tamagotchis. [Sprite] skapte en bikube av Tamagotchis som er i stand til å samhandle med hverandre i sin egen egen verden. Den beste delen om denne matrisen? Det er ingen allusjoner for å bryte med termodynamikkloven i utstillingen.

xkcd.com/1546.
Som alle gode hacks ble en Tamagotchi-matrise ikke opprettet i et vakuum. For noen år siden på 29C3, anordnet [Natalie Silvanovich] ROMen i den nåværende generasjonen av Tamagotchis. Dette er en fantastisk feat av omvendt engineering, som gjør det mulig for noen å bruke de fulle evnen til 6502-baserte mikrokontroller som styrer disse digitale kjæledyrene

Etter [Sprite] fant ut hvordan man leser og kjørte koden i Tamagotchi, er det neste tilsynelatende skrittet mot en verden av eggformede pods, inkludert en hel befolkning i Tamagotchis virtuelle Tamagotchis. [Sprite] Brukte en hardkodet tilstandsenhet som tar vare på pooping, spyling, trening, fôring og snu lysene av ved sengetid.

Med en enkelt Tamagotchi beskrevet som en statsmaskin, er det en enkel sak å bygge en annen. Det er her ting blir interessant og matrix-ey. Tamagotchis lever ikke alene; De har en IR-LED og mottaker som gjør at de kan samhandle med hverandre, spise, leke, gifte seg og ha barn. Emulerende en enkelt Tamagotchi er en ting, men kontrollerende multipler er en annen ting helt; En slags protokoll var nødvendig for å avle Tamagotchis og holde dem fornøyd og godt matet.

Tamagotchi State Machine
Skriv inn Tamaserver, litt kode som kjører på en server som holder oversikt over et dusin eller så tamagotchis. På denne serveren lever en liten befolkning av Tamagotchis hele sitt liv, og ikke skjønner at de bare er en del av en enorm datamaskin. Her bor Tamagotchis, spise, kjærlighet og dø, alt uten de rotete bruddene i lovene om termodynamikk foreslått i matrisen trilogien.

Hittil har Tamaserver vært hjemme til 13 Tamagotchis for litt mer enn en måned, som var vert for syv generasjoner av digitale kjæledyr, uten noen inngrep fra utsiden. Ting har blitt dicy nylig med tolv kvinner og en mann, tvinger en liten modifikasjon på Tamagotchi-matrisen. [Sprite] har bare tilbakestilt Tamaserver en gang, men han er fortsatt svært effektiv på den.

Den opprinnelige Tamagotchi-maskinvaren reimagined

Kjører en verden av Tamagotchis i en server er en verdig jakten, men fordi [Sprite] ga denne snakk på en maskinvarekonferanse, så den nødvendige maskinvaren å vise seg. En matrise i en gammel tysk bombehylle / servergård vil ikke gjøre det. Som sådan opprettet [Sprite] Tamanoden, et WiFi-aktivert publikum for hver av cellene i bikube.

[Sprite] ‘s høyt modifisert wifi-aktiverte Tamagotchi [Natalie Silvanovich] gjorde alt arbeidet for noen år siden for å kjøre vilkårlig kode på Tamagotchi gjennom de små små egg-tilleggene som inkluderer en EEPROM. Dette skjer ved å skrive kode til LCD-skjermen, og hoppe deretter CPU til en ugyldig adresse. Når CPUen møter en ugyldig adresse, hopper den til en adresseplass på skjermen. Det er en utrolig smart hack, men ikke veldig nyttig hvis du ikke har maskinvaren for å gjøre noe kult.

[Sprite] utførte en liten operasjon på egget sitt ved å legge til en ESP8266 WiFi-modul og en EEPROM som inneholdt all koden for å koble til et WiFi-nettverk, få tilgang til hans bikube, og bla gjennom hver av sine innbyggere. Det er forstyrrende Tamagotchi Computing, Internett på digitale kjæledyr, og en skydrevet Tamagotchi som en tjeneste.

Av alle kontoer er dette en fantastisk prestasjon. [Sprite] presenterte snakken på lørdag kveld, like før presentasjonen av 2015 Hackaday-prisen. Det var det første som noen ønsket å snakke om når du kjørte inn i dem på søndag. Vi forventer at dette opptaket vil ha samme effekt på det mye større publikum på Internett. Han er ikke en-hit-undre. Vi sjekker religiøst [Sprite’s] -stedet for den slag av spenning som er oppnådd med hvert prosjekt han legger inn.

Oppdatering: [Sprite_TM] har publisert full detaljer om hacken på hans nettside. Sjekk det ut!